petek, 28. september 2018

12.DAN- ČETRTEK 27.9.2018: ZANIMIVA PRAKSA IN ŠOPING

Kljub temu, da Anja dela na eni izmed večjih klinik pridejo dnevi, ko nimajo niti ene operacije. Ko je prišla na kliniko je najprej poskrbela, da so imeli psi in mačke v  hospitalu čisto, polne posodice z vodo in hrano nato pa je počistila še za psičko, ki je bruhala skoraj vsako uro. Ker ni bilo niti ene operacije tisti dan in ni bilo nobenega veternarja ji je ena od sester dala list z zadolžitvami. Najprej je pomila vsa vrata, pometla, pomila sobo za rentgen in vse inštrumente v njej. Ko je končala s tem pa je morala pomiti še vse stene v vseh treh sobah za preglede (ja prav ste prebrali, pomivajo stene). 

Za razliko od Anje je imela Tjaša na svoji kliniki precej operacij in drugih veterinarskih posegov. Najprej so opravili dve kastraciji psov in eno sterilizacijo psičke, za tem pa še dva zobna posega. Zanimivo je, da med zobnimi posegi očistijo tudi ušesa. Odstranili so tudi tumor na tački psa, ki so ga prejšnji dan opazili na rentgenu.


Zadnja in najbolj zanimiva operacija je bila odstranitev maternice, zaradi gnojnega vnetja pri psički. Po operacijah je na kliniko prišlo še par psov z različnimi razlogi npr. cepljenje, pregled ušes itd.


Po končani praksi sta se Anja in Tjaša dobili na glavni postaji in odšli po spominke za svojo družino in prijatelje. Odkrili sta prikupno trgovinico z irskimi spominki in značilnostmi, ter si ogledovali prisrčne spominke, puloverje, nogavice, obeske,majice itd. Nakupovanja pa še ni bilo konec, saj sta odšli še v Lidl, kjer sta kupili sestavine za okusno večerjo. Po večerji sta se odločili še za sprehod po mestu in odkrivanju neznanih ulic, nato pa odšli spat.

Ni komentarjev:

Objavite komentar