petek, 21. september 2018

6.DAN, 21.9.2018

Druga Anja dela v manjši kliniki, na obrobju Corka. Je majhna klinika, z eno operacijsko sobo in manjšim številom osebja. Na kliniki ob petkih dela tudi ena študentka veterine.
Zjutraj najprej poskrbi za živali v hospitalu. Jim očisti bokse, počisti mačja stranišča, zamenja vodo, nahrani in pelje pse ven na vrt.

Zjutraj so pripeljali leto starega morskega prašička, ki je imel napet in povečan trebuh. Opravili so RTG-slikanje, med katerim so morali vsi iz sobe in počakati da slika. Nato pa skupaj pogledali RTG-slike, na katerih je bil viden zračni mehurček. Veterinarka ga je prebodla z iglo in spustila zrak ven.


Popoldne je bilo malo več strank, saj so sterilizirali dve mladi mački, kastrirali psa in endoskopirali psa. Prišel je zlati prinašalec, ki ni hotel jesti in je imel napet trebuh. Veterinarka je vzela endoskop: to je cev, ki ima na koncu majhno kamero. Dala ga je psu v gobec in ga spustila do želodca, da bi videla kaj se v njem dogaja. Gledala je dve uri, ampak ni našla ničesar narobe, zato bo poskusila še enkrat naslednji dan.

Ni komentarjev:

Objavite komentar