sobota, 29. september 2018

15.DAN-NAŠI VTISI in ZAKLJUČEK BLOGA-30.9.2018

Irska je bila za nas fantastično doživetje tako iz praktičnega kot življenjskega vidika. Spoznale smo delo v ambulantah za male živali, Irsko kot državo in njene izjemne prebivalce, ter značilnosti. 

Irska je zelo zelena dežela pa s tem nimamo v mislih gozdov temveč travnike in pašnike saj pokrivajo večino njene površine, gozdov je le za okoli 9%. Je otoška država z okoli 5 milijonov prebivalcev, veliko se jih ukvarja z kmetijstvom predvsem govedoreja, ovčjereja in konjereja. Irci kot narod pa so na nas naredili zelo pozitiven vtis, povsod so nas lepo sprejeli, na splošno so Irci zelo odprti, komunikativni in gostoljubni. Edina napaka, ki smo jo opazile je ta, da se ti na pločniku nihče ne bo umaknil. 
Imajo veliko zgodovinsko-kulturnih in naravnih znamenitosti, me smo obiskale Moherjeve klife, Ballycottonove klife, English market, živalski vrt Fota, Blackrock grad, Lough, vasico Doolin, The Burren in pa grad Bunratty.
Delo v ambulantah in na kliniki za mačke se nam je zdelo predvsem zanimivo, vsaj kar se tiče posegov, ki jih opravljajo malo drugače kot pri nas v Sloveniji. Dobile smo nekaj dodatnih izkušenj in znanja, ki nam bo zagotovo prišlo prav pri delu v bodoče. Bilo nam je v veselje spoznati vse veterinarje in tehnice, ter po bližje spoznati tako lepo in gostoljubno državo kot je Irska. 
Ni komentarjev:

Objavite komentar