torek, 18. september 2018

3.DAN- CASHAM & O´DRISCOLL 18.9.2018

Nika opravlja prakso v Cashman & O´Driscoll. Delovni čas poteka na vseh klinikah enako in sicer od 9.00-17.00. Ob prihodu so jo vsi lepo sprejeli in ji razkazali prostore. Naše ambulante so v primerjavi s tukajšnjimi bolje opremljene (imamo monitor pri anastezijskem aparatu, grelne blazine, ki jih namestimo pod žival, ko so v splošni anesteziji, posebno sredstvo za čiščenje ušes itd.)

Fotografija osebe Cashman & O'Driscoll Veterinary Hospital.Fotografija osebe Cashman & O'Driscoll Veterinary Hospital.


Preden so pričeli z delom, so ji predstavili vsa zdravila in uporabo naprav ter ji pokazali, kje se nahaja najbolj osnovni pribor (brizge, igle, zloženci, vata, kanile).

Prvi poseg, ki so ga opravili, je bila sterilizacija devet mesečne psičke. Potek sterilizacije je precej podoben našemu.


Nato so starejši mački vzeli kri in naredili test, kjer so preverili, če je pozitivna za mačji aids (FIV) in mačjo levkemijo (FeLV). Mačka je bila FIV pozitivna. Naslednji pacient je bil ovčarski pes, ki so mu v ušesu odkrili garje.           

Zadnji poseg pa je bila operacija očesne mrene pri psički. Najprej so ji mreno razporedili po celotnem očesu, nato pa so ji prišili spodnjo veko za zgornjo, saj je tako zdravljenje hitrejše. Naslednji dan ji bodo oko oskrbeli z antibiotiki. 


Ni komentarjev:

Objavite komentar