petek, 28. september 2018

13.DAN-ZADNJI DELOVNI DAN,  28.9.2018

Dan se je kot vsi drugi dnevi začel ob sedmih zjutraj. Skupaj smo odšle na zajtrk, potem pa vsaka v svojo smer, v svoje ambulante. Ker je bil to zadnji dan v ambulanti, smo ga hotele kolikor se da izkoristiti.

Pri Anji v Douglasu, je bilo že takoj zjutraj pestro. V ambulanto je prihitela gospa z labradorcem, ki ga je zbil avto. Na prvi pogled je zgledalo res grozno, saj je bil pes po nogah krvav, hodnik po katerem sta odšla do ambulante pa poln rdečih madežev. Psa so pregledali in ugotovili, da ima samo zarezo na tački. Opravili so še RTG-slikanje in na srečo ni bilo nič zlomljenega.
Potem se je naprej odvijalo v bolj počasnem tempu. Imeli so še kastracijo mačke in sterilizacijo psa. Anji pa je ta dan spoznala pacienta, ki ji je posebej prirasel k srcu. To je bil desetletni pes pasme Border collie, ki je prišel na zdravljenje raka. Začeli so z izvajanjem kemoterapije in upajo na čim boljši konec.


Pri Niki so v Cat hospitalu z delom začeli bolj umirjeno. Na seznamu sta bili najprej dve sterilizaciji mačke, nato pa nekaj osnovnih pregledov.Nato so na kliniko sprejeli mačka, ki ga je ugriznil pes. Imel je hudo vnetje na stegnu, ki se mu je začelo tudi gnojiti. Veterinarka je oteklino prerezala in iztisnila ves gnojni izcedek.

Zadnji pacient pa je bil maček, ki je imel vneto oko in ustno sluznico, kasneje pa je veterinarka opazila, da ima v očesu tudi majhno luknjico. Zbala se je, da ima maček morda tumor. Sledila je operacija, ki pa je potrdila ravno to, kar so si najmanj želeli-maček je imel tumor. Lastniki so se odločili za evtanazijo.Po opravljenem delu so se odpravile do železniške postaje in kupile karte za v mesto Fota, kjer so si ogledale Fota wildlife park.-

Ni komentarjev:

Objavite komentar